Unfortunately, we are currently having issues with our app. We are working to resolve the matter!

Mekkora az ajánlott teljesítmény az én helyiségemben?

70 – 100 watt vagy m2.

Egy modern, jól szigetelt otthonban 70 watt/m2 -re javasoljuk.
Azonban több tényező is szerepet játszik, a belmagasság, az ablakok száma, ha hideg a padló stb.
Ha jól szigetelt szobája van, 70 watt/m2 elég lesz.

Ha hideg éghajlaton él, és hideg a padlója, magas a mennyezete stb., akkor 100 watt/ m2 körüli értéket ajánlunk.
Kiválaszthatja, hogy melyik modellt szeretné, amíg összesen elegendő watt teljesítményt kap. Minden fűtőberendezésünk egyformán hatékony. 100 watt fogyasztás = 100 watt fűtés.

Ha a szobája 20 négyzetméteres, és egy régebbi házban lakik, akkor azt javasoljuk, hogy 2000 watt összteljesítményű legyen. Választhat egyetlen 2000 wattos fűtőtestet is, de nagyobb helyiségek esetében gyakran javasoljuk, hogy inkább két kisebb fűtőtestet válasszon, mint egy nagyot. Ha két 1000 wattos fűtőtestet helyez el a szoba mindkét oldalán, gyorsabb és jobb hőeloszlást ér el, mintha az összes hő egyetlen 2000 wattos fűtőtestből származna.

A Kwh-fogyasztás nem fog növekedni, ha nagy teljesítményű fűtőtesteket használ, mivel a helyiség 15 és 20 fok közötti felmelegítésének munkája ugyanaz, függetlenül attól, hogy 1000 vagy 2000 wattos fűtőtestet használ. A különbség az, hogy minél több wattos a fűtőberendezés, annál gyorsabban emelkedik a hőmérséklet az adott helyiségben. Ha a fűtőtest a helyiség méretéhez képest túl kicsi és gyenge, akkor sokáig tart majd elérni a kívánt hőmérsékletet, és hidegebb napokon nehéz lehet fenntartani a kívánt hőmérsékletet.

Mill International AS
Grini Næringspark 10
1361 Østerås
NORWAY

Bravophone Kft.
1145 Budapest
Újvilág u. 50-52.

webshop@bravophone.com