Unfortunately, we are currently having issues with our app. We are working to resolve the matter!

Márka történet

"Miért ne lehetnének a fűtőtestek ugyanolyan szemet gyönyörködtetőek, mint minden más, ami az otthonunkban van?" - gondolkodik Philip Bryn-Haugland.

2010-et írunk. Philip családi vakáción van a norvégiai Nesbyen hegyi faluban. Épp most mondott fel könyvelői állásából, és úgy döntött, soha többé nem akar éves adóbevallást készíteni. Az apja, Cato szintén nemrég közölte a családdal, hogy a Novaplan eladásán gondolkodik. A Novaplan az a vállalat, amelyet 1992-ben alapított a bátyjával. Évek óta fűtőberendezésekkel dolgoznak, de most mi lesz?

Philip elképzeli az összes fűtőtestet, amelyek országszerte a falakon lógnak. Porosak, a kortól megsárgultak, frissen festett falakra kerülnek, és a legújabb lakberendezési trendek mellé helyezik őket. Ez egyszerűen nem áll össze. Ha annyi időt és energiát fordítunk a szép otthonok kialakítására, nem kellene, hogy szükség legyen elegánsan megtervezett fűtőtestekre is?

A Bryn család ismeri a fűtőtesteket. Több évnyi szakmában eltöltött idő után mind a kapcsolatokkal, mind a sikerhez szükséges tudással rendelkeznek. Philip és Cato azonban nem akarja eladni más cégek fűtőberendezéseit. Ők a sajátjaikat akarják megalkotni. Vajon ez a család képes-e a fűtőberendezéseket a „szükséges rosszból” olyan termékké emelni, amelyet az emberek valóban ki akarnak állítani?

Cato, Philip és Ane a berlini IFA vásáron.

"Inspiráció? Nem, Philip ezt a megérzésének nevezi. Ha Philipnek tetszik, akkor a legtöbb embernek is tetszeni fog. Az egyik legnagyobb erőssége, hogy azt is tudja, mi tetszik az embereknek. Később rá fog jönni, hogy ebben valóban igaza van".

A jövő hirtelen olyan tiszta, mint a nesbyeni hegyi levegő. Philip és Cato úgy döntenek, hogy belevágnak.

Egy hideg téli napon a fűtőtestek kezdenek formát ölteni. Philip képes gyönyörűvé tenni a fűtést, és világos elképzelése van arról, hogyan kell ezt megvalósítani. Olyan fűtőtesteket képzel el, amelyek lebegnek, amelyek eggyé válnak a fallal. Olyan fűtőtesteket, amelyeket a padlón lehet mozgatni. Lekerekített sarkokkal és ívelt borítással rendelkező fűtőtesteket. Nincsenek poros, elszíneződött fűtőtestek, ameddig a szem ellát. Csak fekete és fehér. Egyszerű, mégis elegáns.

A Mill alapítója, Cato Bryn és felesége, Maggie.

A Mill már piacra dobott egy üveg- és egy acélfűtőtestet is, és az értékesítés nagyon jól megy. Az, hogy fűtőberendezéseik Norvégiában népszerűek lettek, nem túl nagy meglepetés a Bryn család számára. Elvégre az országban viharos az ősz, és télen többnyire legalább egy méteres hó borítja. A norvégok idejük majdnem 90%-át zárt térben töltik, és köztudottan élvezik a „hygge”-t. A „hygge” egy norvég kifejezés, amely a tipikus norvég kultúrát illusztrálja, amikor a bentlakásban együtt élvezik az együttlétet.

Ha hideg, zord éghajlaton nősz fel, akkor nagy az esélye, hogy nagyon hatékony fűtőberendezéseket tudsz létrehozni. Mint kiderült, a hordozható fűtőtest, amelyet Philip azon a hideg téli napon elképzelt, lesz az áttörés és a nemzetközi Mill-kaland kezdete.

Nyilvánvaló, hogy a világ többi részének is szüksége van szép fűtőtestekre, és mivel a nemzetközi piacon korlátozott innováció folyik a fűtőtestek tervezésében, mindenki a Norvégiából származó új dizájner fűtőtesteket akarja. Az érdeklődés nem lankad, amikor a Mill megkapja a rangos „Red Dot” formatervezési díjat, valamint a neves nemzetközi újságok és kiadványok ajánlásait.

A Mill vállalatnál erős az innovatív szellem. A Mill fűtőtestek iránti egyre növekvő kereslet kielégítésén fáradhatatlanul dolgozó kis cégnek segítségre volt szüksége, amikor a világ minden sarkából – Japánból, Koreából, az Egyesült Államokból és Hollandiából, hogy csak néhányat említsünk – érkeztek a megrendelések. Az erősítés Philip feleségével, Ane-vel érkezett. Nemcsak a márkákkal és a termékekkel való munka iránt elkötelezett, hanem az eredmények elérésének mestere is. Jelenleg gyorsan érkeznek a megrendelések a világ minden tájáról – Japánból, Koreából, az Egyesült Államokból, Hollandiából és még vagy 20 országból.

Minden a Millről szól. A nesbyeni családi faházban folyik a beszélgetés apa és fia, férj és feleség között. Ezek a beszélgetések további innovatív ötleteket eredményeznek.

A szépség nem elég, a Mill termékeknek okosnak is kell lenniük. Az egyedi, elegáns kialakítású fűtőtesteket technikailag fejlett és felhasználóbarát szoftverrel egészítik ki. Mostantól a fogyasztók okostelefonon keresztül is vezérelhetik fűtőberendezéseiket – akár útközben, akár otthonukban, teljes körű ellenőrzést gyakorolva a ház hőmérsékletére és az áramfogyasztásra. A Mill alkalmazás néhány év alatt a Google Play és az App Store vásárlói vélemények alapján a legkedveltebb fűtésvezérlő alkalmazássá vált az északi országokban.

Most, hogy az ambiciózus cég kerekei sikeresen mozgásba lendültek, vajon a lendület alábbhagy? Nem, a pihenés nem opció a Bryn család számára. Egyszerűen túl sok a tennivaló, a fejlesztés és a tökéletesítés – soha nem állnak le. A Mill ambíciója, hogy olyan fűtési termékeket állítson elő, ahol a dizájn és a könnyű használat külön-külön is ugyanolyan fontos tényező – arra törekedve, hogy jó vásárlói élményt teremtsen, és vezető szerepet töltsön be a fűtéstechnikai piacon. Az intelligens, elegáns fűtőberendezések megalkotása, amelyek segítenek az embereknek pénzt megtakarítani, környezetet védeni, és kényelmes meleget nyújtani, folyamatosan előreviszi a vállalatot. A kitartó innováció és a változtathatóság elengedhetetlen. A pihenés nem szerepel a napirendjükön.

Mill International AS
Grini Næringspark 10
1361 Østerås
NORWAY

Bravophone Kft.
1145 Budapest
Újvilág u. 50-52.

webshop@bravophone.com