Unfortunately, we are currently having issues with our app. We are working to resolve the matter!

12 Gyakran ismételt kérdés a fűtőpanelekkel kapcsolatban

1. Gyúlékonyak-e a fűtőpanelek?

A Mill Panel fűtőtestek teljesen biztonságosak, amennyiben a használati utasítás szerint megfelelően használják őket. Biztonságos x-alumínium fűtőelemük és viszonylag alacsony felületi hőmérsékletük miatt felügyelet nélkül is biztonságosan bekapcsolva hagyhatók. Minden Mill termék CE-engedéllyel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a szigorú európai követelményeknek és irányelveknek megfelelően tesztelték és hagyták jóvá őket.

2. Melyik fűtőpanel a legjobb?

A Mill WiFi fűtőpanelek a Google Play és az App store vásárlói értékelései szerint a legjobb és legfelhasználóbarátabb fűtőpanelek a piacon. Emellett a Mill App alkalmazásunkat a legnépszerűbb és leggyakrabban használt intelligens fűtési alkalmazásként is értékelték!  A Mill WiFi fűtőpanelekkel ügyfeleink teljes mértékben ellenőrizhetik a hőmérsékletet és az áramfogyasztást, ÉS kényelmes hőmérsékletet biztosíthatnak, miközben pénztárcájukat és a környezetet is kímélik a felesleges áramfelhasználástól.

3. Mennyi áramot fogyaszt egy fűtőpanel, és mennyibe kerülne?

A Mill Panel fűtőberendezés villamosenergia-felhasználása a helyiség kívánt fűtési hőmérsékletétől, a helyiség fűtésére használt időtől és a fűtőberendezés wattméretétől függ.

A Millnél 70-100 wattot ajánlunk négyzetméterenként. Az ajánlott négyzetméterenkénti wattok a ház szigetelésétől, a mennyezet magasságától, az ablakok számától, a hideg padlótól stb. függően változnak. Minden háztartás villamosenergia-felhasználása tehát ezektől a tényezőktől függően változik. Maguk a Mill Panel fűtőtestek viszont konvekciós technológiájuknak köszönhetően 1:1 energiahatékonyságúak. Ez azt jelenti, hogy 100 watt fogyasztás = 100 watt fűtés.

A költségek változók. Mindig attól függ, hogy az adott országban mennyi egy MWh áram díja. Ez megtekinthető az áramszolgáltatók weboldalán.

4. Milyen fűtőpanelt válasszak?

Válassza ki a Mill fűtőpanelt a háztartási igényei és preferenciái alapján. A Mill fűtőpanelek két elegánsan minimalista kivitelben, acél és üveg kivitelben kaphatók. Lágy, lekerekített éleivel és finoman ívelt előlapjával a Mill Invisible Panel fűtőtestek olyan zökkenőmentesen illeszkednek a falhoz, hogy láthatatlannak tűnnek. A Mill Glass Panel fűtőtestek exkluzív, modern üvegfrontja elegánsan kiegészít minden modern otthont. A Mill fűtőpanelek 8 különböző wattos választékban kaphatók, 250 W-tól 2000 W-ig. Bármelyik modellt is választja, fontos, hogy a fűtőtest teljes watthatása elég nagy legyen a fűteni kívánt helyiség méretéhez képest. Több kisebb fűtőtestet is kombinálhat a megfelelő wattméret eléréséhez. Válasszon a nappali/éjszakai programmal vagy a WiFi alkalmazással vezérelhető modellek közül, hogy a hőmérsékletet a napi rutinjának megfelelően állíthassa be.

5. WiFi-vel vagy anélkül válasszam a fűtőpanelt?

Ha van internetelérés a lakásában, javasoljuk, hogy fektessen be intelligens WiFi-s fűtőpanelbe. A Mill WiFi fűtőpanelekkel okostelefonján keresztül teljes mértékben ellenőrizheti a hőmérsékletet és az áramfogyasztást. A Mill alkalmazásunkon keresztül programozhatja a hőmérsékletet, hogy automatikusan alkalmazkodjon a napi rutinhoz, és annyi fűtőberendezést és/vagy háztartást vezérelhet, amennyit csak szeretne. Akár útközben, akár otthonában tartózkodik, teljes mértékben ellenőrizheti a ház hőmérsékletét és az áramfogyasztást. Nem egy újabb okosotthon trükközés, a Mill WiFi panel fűtőberendezések mind Önt, mind a környezetet megkímélik a felesleges villamosenergia-felhasználástól, mivel rugalmasságot és hozzáférést biztosítanak Önnek a fűtőberendezéseihez bármikor. Ha már van olyan fűtőberendezése, amely nem szorul cserére, de szeretne befektetni egy WiFi fűtőtestbe akkor egy Mill WiFi aljzattal könnyen intelligenssé teheti fűtőberendezését. A Mill WiFi Socket speciálisan arra szolgál, hogy a fűtőtesteket WiFi-hez csatlakoztassa, és lehetővé tegye, hogy ugyanúgy használhassa őket, mint a Mill WiFi fűtőpaneleket.

6. Melyik a jobb: a fűtőpanel vagy az olajjal töltött radiátor?

A Mill fűtőpanelek kényelmes alaphőmérsékletet biztosíthatnak otthonában, és biztonságos x-alumínium fűtőelemüknek és viszonylag alacsony felületi hőmérsékletüknek köszönhetően felügyelet nélkül is biztonságosan bekapcsolva hagyhatók. Ha kevés szabad falfelülettel rendelkezik, vagy egyszerűen csak egy mobilabb, rugalmasabb fűtőforrást szeretne, amelyet felügyelet nélkül is biztonságosan használhat, a Mill olajjal töltött radiátor nagyszerű alternatíva. A Mill olajjal töltött radiátorainkat úgy tervezték, hogy maga a fűtőelem nem érintkezik közvetlenül a levegővel, így nem áll fenn annak a lehetősége, hogy port égessen vagy kiszárítsa a beltéri levegőt. Ezáltal tökéletes választás allergiás vagy asztmás háztartások számára.

Malom Gentle Air olajjal töltött radiátor 1500W
Mill Glass fűtőpanel 600W

7. Hol helyezzem el a fűtőpanelt?

Mill azt ajánlja, hogy a padlóra érkező hideg huzat elkerülése érdekében helyezzenek el fűtőpaneleket az ablakok alatt. Egy nagy helyiségben jobb, ha egy nagy fűtőtest helyett több kisebb fűtőtestet helyezünk el a helyiségben, hogy egyenletes és kényelmes hőeloszlást biztosítsunk.

Milyen távolságot kell tartani a fűtőpanel és más tárgyak, például függönyök vagy kanapé között?

Minden Mill fűtőpanelnek van egy minimálisan előírt távolsága a fűtőberendezés és más tárgyak között. A használati utasításban leírtak szerint a minimális távolság 5 cm az oldalán és 10 cm a fűtőtest előtt és felett.  

Ajánlott a panelt az ablak alá helyezni a hideg huzat elkerülése érdekében.

8. Mi az a hideg huzat?

A beltéri hideg huzat és/vagy az ablakokból származó huzat akkor keletkezhet, amikor az ablak hideg üvege lehűti a környező levegőt, amely aztán lehull és a padló mentén terjed. Ennek ellensúlyozására javasoljuk, hogy maga az ablak alá helyezzen egy Mill fűtőpanelt, hogy a lehűlt levegő ne tudjon szétterjedni a padlón. A Mill Panel fűtőtestek különböző wattokban és méretekben kaphatók.

9. Hogyan működnek a fűtőpanelek?

A Mill fűtőpanelek nagy felülettel és egy modern x-alumínium fűtőelemmel rendelkeznek, amely közvetlenül érintkezik a levegővel. Ez gyors és hatékony fűtést biztosít, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a hő egyenletesen oszoljon el, ne pedig egy koncentrált területről. Ez következésképpen viszonylag alacsony felületi hőmérsékletet eredményez magán a fűtőberendezésen, és fűtés közben nem szárítja ki a környező levegőt sem. Ez jót tesz a háztartás belső klímájának, és kényelmes alaphőmérsékletet biztosíthat az egész otthonában

10. Melyik fűtőtestet lehet használni a gyermekszobákban?

Az összes Mill fűtőpanel biztonságosan bekapcsolva hagyható felügyelet nélkül az x-alumínium fűtőelemnek köszönhetően. Viszonylag alacsony, legfeljebb 69 Celsius-fokos felületi hőmérséklettel rendelkezik. Panelfűtőink túlmelegedés elleni védelemmel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy automatikusan kikapcsolnak, ha a fűtőtestet véletlenül letakarják. A Mill Glass fűtőpanelek különösen alkalmasak gyermekszobákba, mivel az edzett üveg előlap kevésbé veszi fel a fűtőelem hőjét. Ez a lehető legalacsonyabb felületi hőt biztosítja; a 600 W-tól 1200 W-ig terjedő üvegpanel fűtőtest modelljeink maximális felületi hőmérséklete 51 Celsius fok. Ezenkívül az üveg hátoldalán egy fólia tartja össze az üveget, amely nem engedi, hogy az üveg veszélyes, éles darabokra törjön, ha valaha is baleset történne. A Mill fűtőpanelek 3. generációja gyermekbiztonsági zár funkcióval rendelkezik, amely az alkalmazásban vagy közvetlenül a fűtőtestben aktiválható, és megakadályozza, hogy a gyermekek beállítsák a fűtőtest hőmérsékletét.

Mill Invisible fűtőpanel, alacsony modell, amely tökéletesen illeszkedik egy alacsony ablak alá.

11. Hogyan kell tisztítani a fűtőpanelt?

Javasoljuk, hogy kapcsolja ki a fűtőberendezést, és egy enyhén nedves, nem szőtt kendővel törölje át a külső felületeket. Ha a fűtőtest belsejében por van, javasoljuk, hogy vásároljon egy elektromos termékek tisztítására alkalmas sűrített levegős dobozt. Ne nyissa ki saját maga a panel fűtőberendezést, szükség esetén forduljon a Mill központjához vagy a helyi forgalmazóhoz. 

12. Mi a különbség a fűtőpanel és a hőszivattyú között?

A hőszivattyúk a kültéri levegőt egy nagy kompresszor segítségével meleg beltéri levegővé alakítják. Ez egy bonyolult berendezés, amelyet szakembernek kell a lakás egy meghatározott helyére telepítenie, ami állandó háztartási átalakításokat igényel. Bár megbízható fűtési forrás, ez egy olyan gazdasági befektetés, amely időbe telik, amíg a villamosenergia-fogyasztás megtakarításából származó nyereséget kapunk. Ezenkívül, amikor a külső hőmérséklet jelentős mínuszokat ér el, a hőszivattyúk nehezen tudják fenntartani a kellemes belső hőmérsékletet, és gyakran fűtőpanelre van szükség kiegészítő fűtésként.

 

Mill International AS
Grini Næringspark 10
1361 Østerås
NORWAY

Bravophone Kft.
1145 Budapest
Újvilág u. 50-52.

webshop@bravophone.com